Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede
Futurehome app på mobil foran en terrassedør som åpnes av et barn

Foto: Futurehome

Fremtidens bolig gjør livet enklere

Elkonors elektrikere tilbyr smarthusløsninger fra norske Futurehome. Med fokus på brukervennlighet, gjør de smarthus tilgjengelig for folk flest.

Historien om Futurehome startet med et hjemmekinoanlegg der hver enhet hadde sin fjernkontroll, noe som skapte stor frustrasjon hos eieren. Det hele endte med en app som enkelt kunne styre alle enhetene – inkludert trådløs styring av lys, projektor og blendingsgardiner. Hvorfor ikke gjøre det så enkelt i resten av huset, tenkte eieren.

Noen år senere er Futurehome blitt et enkelt, brukervennlig og rimelig smarthussystem for alle – uansett teknisk nivå. Selve hjernen i systemet er Futurehome Smarthub og applikasjonen på mobil og nettbrett. Futurehome-løsningen er åpen og kan også kobles mot Google Home.

– Smarttelefonen har gjort det mulig for alle å ta i bruk smarthus gitt at man har en brukervennlig app. Jeg brukertester systemet hos moren min på 70 år, og hun klarer fint å legge til styring av en lampe. Så alle kan ta i bruk Futurehome, sier Sigbjørn Groven i Futurehome.

Dette kan du styre trådløst med Futurehome i dag

Futurehome app vist på mobil

  • Varme – gulvvarme og panelovner
  • Lys
  • Småelektrisk som for eksempel kaffetrakteren
  • Dørlås og sensorer for dører og vinduer
  • Vannlekkasjesensor
  • Brannvarsler
  • Overvåkning av strømforbruk

Se mulighetene og beregne pris i smarthusveilederen

Futurehome smarthusveileder på tablet

For å gjøre det enkelt å se mulighetene og prisnivå, har Futurehome utviklet en smarthusveileder. Legg inn bolig, antall rom og behov, så får du en liste over produkter samt prisestimat. Denne smarthusveilederen kan du også bruke sammen med din Elkonor-elektriker slik at dere i felleskap kan finne gode løsninger for din bolig.

Hvis du skal pusse opp eller bygge nytt, råder Groven deg til å ta kontakt med elektriker tidlig i prosessen.

– Hvis man tar kontakt med elektrikeren tidlig, kan man diskutere muligheter og pris på en totalløsning. Alle har ulike behov, og det er helt essensielt å diskutere behovene sine med en elektriker som kjenner mulighetene. Det som overrasker mange er hvor overkommelig smarthusløsninger er i forhold til pris.

Smarte løsninger vil bli enda smartere fremover

Illustrasjon av Futurehome smarthub system i en bolig

Foto: Futurehome

Vi har alle hørt om at man kan sette på kaffen mens man fortsatt ligger i senga og skru på alle lysene bare med bruk av stemmen. Nå er denne teknologien tilgjengelig for alle. Futurehome er opptatt av at mulighetene bare vil bli flere fremover, og med et åpent system i bunn, kan løsningen tilpasses nye produkter.

– Etterhvert vil vi åpne opp for flere tjenester i vår app. For eksempel ser vi for oss at brannvarslingen kan gå direkte til en vaktsentral og brannstasjon. Det kan også bli mulig å lage nettverk av naboer der naboene blir varslet om brann og eventuelle innbrudd via appen. Dermed øker nytteverdien av Futurehome betraktelig.

Mye å spare på varmeregulering

Futurehome bryterStig Hoem er elektriker og prosjektleder i iElektro AS i Molde. De er godt i gang med å installere Futurehome i norske hjem. Han opplever at det er stor forskjell på hvilke ønsker han møter hos kundene.

– Vi møter mange kunder som er oppdaterte på hvilke smarthusløsninger som finnes og har gjort seg opp en mening. Samtidig er det også mange som kun ønsker en god gammeldags bryter på veggen.

Når man først bygger nytt eller rehabiliterer, er det ikke en stor prisforskjell opp til brytere og termostater knyttet til Futurehome, mener Hoem.

– Futurehome er per dag dato den greieste løsningen for smartstyring. Våre kunder har tatt i bruk produkter innen varme, lys og sikkerhet. Og når det kommer til varme, vil det være mye å spare på å kunne styre varmen i en app.

Hoem legger stor vekt på brukervennlighet.
– Kundene våre kan i stor grad selv sette opp systemet som de ønsker inne i appen. Der ligger det et ferdig oppsett som man enkelt kan ta i bruk.